Fürdők

Gránit Gyógy-, és Termálfürdő Zalakaros

GPS koordináta: 46.5478226, 17.1248165

A gyógyfürdő legrégebbi, a település egyik szimbólumává vált egysége a jellegzetes legyező tetős fedett fürdő, 2013-ban teljes felújításon és átalakításon ment át. A két ülőfürdős gyógyvizes medence mellett kialakításra került egy úszásra alkalmas termálvizes medence is, ahol a kezelések között, azok kiegészítéseképpen átmozgathatják a vendégek izomzatukat egy kis úszással. A vízi torna új, speciálisan a vízben történő mozgásra kialakított medencét kapott. Kibővült a pihenőtér is, ahol a pihenőágyakat a vendégek térítésmentesen vehetik igénybe, így még kellemesebb környezetben élvezhetik a gyógyulás örömét.

A fedett fürdő épületében található a széleskörű szolgáltatást nyújtó gyógyászati részleg, a földszinten vizes kezelésekkel (iszappakolás, súlyfürdő, tangentor, vízi torna, kádfürdő, szénsavfürdő stb.), az emeleten száraz kezelésekkel (masszázs, elektroterápia, gyógytorna stb.).

Beltéri és kültéri élményfürdő

A beltéri és kültéri élményfürdő szolgáltatásait egész éven át élvezhetik a Zalakarosi Fürdőre látogató vendégek. A több mint 20 féle vízi attrakciót felsorakoztató medence komplexum minden korosztály számára kellemes kikacsolódást nyújt, a wellness életérzését sugallja. A relaxálni vágyókat tágas pihenőterek várják, ahol a pihenőágyak térítésmentesen használhatók.

Elősegíti az ellazulást, a munkával teli hétköznapok után segít a feltöltődésben, pihentető, jótékony hatásával hozzájárul a testi-lelki egészségünk megőrzéséhez.

A beltéri élménymedencéből közvetlen kijárat vezet a kültéri medencébe. Télen-nyáron a termálvíz simogató hullámai és a kristálytiszta zalai levegő jótékony hatással van a közérzetre.

Fekete lyuk csúszda

A folyamatosan tekergő teljes egészében fedett cső alakú beltéri fekete lyuk csúszdában különféle fény- és színeffektek teszik vidámabbá és még különlegesebbé a száguldást a felnőttek és a nagyobb gyermekek számára. A csúszda időmérővel van felszerelve, így akár össze is mérhetik tudásukat a csúszdázók.

Beltéri gyermekvilág

Fedett térben is elérhető a strandról már jól ismert Vízipók-Csodapók gyermekvilág, amely több szinten nyújt kalandokat kicsik és nagyok számára egyaránt. A medencetér felett szigetről szigetre lehet haladni a függő folyosókon, és ágyúkkal vízi csatát vívni.

A medencék vízmélysége a legkisebbek és a nagyobbak szórakozását is kiszolgálja, a korosztályoknak megfelelő vízi játékokkal és különböző nehézségi fokozatú csúszdákkal.

Vizes játszótér babáknak és tipegőknek

A legkisebbeknek kialakított vizes játszótéren olyan alacsony a vízszint, hogy a tipegő babákat is bátran be lehet engedni, hogy kedvükre pancsolhassanak.  A virág alakú vízi hinta garantáltan a picik kedvence lesz.

Gyermek medence és csúszdák kisgyermekeknek

A medencék feletti szigetről induló sárga cső és lila hullám csúszda az óvodás, kisiskolás korosztály nagy kedvence. Az érkező medence vízmélysége az úszni nem tudó gyermekek számára is biztonságos.

Anakonda csúszda és vízi köteles mászóka a nagyobbaknak

Félig nyitott, félig zárt anakonda csúszda a gyermekvilág emeltéről indul. A csúszás idejét stopperóra mutatja, így akár gyorsasági versenyt is lehet rögtönözni. A köteles mászóka igazi kihívás és erőpróba a bátraknak, de megéri az erőfeszítés, hogy minél magasabbról csobbanhassanak vissza a medencébe.

A család minden tagjának: gyermekszauna, sóhomokozók, sókamra

A vizes élmények mellett 40-45 fokra felfűtött családi szauna várja a vendégeket, ami azért is különleges, mert a gyerekek és a szülők együtt tudják élvezni a szaunázás élményét.
Ugyanitt só kamra, só homokozó játékokkal, és egy felnőtt panorámás finn szauna is helyet kapott.

Élmények szárazon

A gyermekvilág galériáján száraz játszóterek színesítik a szórakozási lehetőséget. Várépítés, mászókázás, hegymászás – csak a fantázia szabhat határt. Animátoraink szervezett programokkal teszik felejthetetlenné az eltöltött időt.

Relax zóna

Mindkét szinten tágas pihenőterek állnak a vendégek rendelkezésére, modern bútorzattal, mi több még egy akvárium is helyet kapott a vadonatúj pihenő zónában. Kifejezetten kismamák számára baba-mama szobát alakítottak ki, ahol csendes, nyugodt, meghitt körülmények között tudja az anyuka a babáját altatni.

1  2

Kehida Termál Gyógy- és Éményfürdő, Kehidakustány

GPS koordináta: 46.832834, 17.107118

A Zala völgyében fekvő hangulatos falucska gyógyvize, a környék varázslatos tája és a vidék nyugalma ideális helyet kínál a test és a lélek felfrissítésére.
Kénes termálvize nem tartalmaz rádiumot, ezért szívbetegek és gyerekek is egész nap fürdőzhetnek benne. Kiválóan alkalmas idegrendszeri, nőgyógyászati, bőrgyógyászati és mozgásszervi problémák megelőzésére és gyógyítására.

A Kehida Termál Gyógy-és Élményfürdő 2.400 m² vízfelülettel, mediterrán belső terekkel, 13 medencével,  94 méteres óriáscsúszdával, kinti kamikaze csúszdákkal, szabadtéri 34-36 °C fokos meleg vizes- és gyógymedencékkel,  pezsgőszigettel, sodrómedencével, gyermekpancsolóval, pool bárral és még sok egyéb csábító élményelemmel várja kedves vendégeit!

3 

4

Hévíz Tófürdő

GPS koordináta: 46.7868081, 17.1928092

A több ezer éves tőzegfenekű gyógytavat egy 38 m mélyen fekvő forrásbarlang több, ásványi anyagokban gazdag, hideg és a meleg vizű forrásai táplálják.

A 410 literes másodpercenkénti vízhozam mellett a tó vize három nap alatt teljesen kicserélődik. A feltörő víz hőmérséklete a forrásnál 38,5 oC, a tó hőmérséklete 24-38 oC között ingadozik, az évszakok időjárásainak megfelelően, ezért még télen is alkalmas a fürdőzésre.

A hévízi tó vize egyenlő mértékben gazdag oldott és gáznemű anyagokban, egyesítve a szénsavas, a kénes, a kálcium, magnézium, hidrogén-karbonátos gyógyvizek kedvező tulajdonságait.

5

Lenti Termál-, és Gyógyfürdő

 GPS koordináta: 46.6187222, 16.533131

A Lenti Termálfürdő 5 szabadtéri és 3 fedett (gyógy-, úszó-, gyermek- és élménymedence) és egy félig fedett hidromasszázs élménymedencével valamint 8 hektár zöldterülettel várja a piheni vágyókat. A fürdő legnagyobb medencéje 1340 m2 vízfelületű, melyben vadvízáram, nyakzuhany, masszázspadok és egy 74m hosszú, úgynevezett Anakonda csúszda nyújt élményeket.  A 2500 m2-es fedett fürdőrészben az úszó-, gyógy-és wellness medencék, valamint szauna és gőzkamra mellett gyógyászati részleg is működik. A Lenti fürdő vize Európa szerte ismert, 40.000 éves nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvize mozgásszervi problémák, ízületi, gerinc- és hátproblémák kezelésére alkalmas.
Európában egyedülálló módon a termálfürdő területén olyan gyógyhatású földsugárzások találhatók, amelyek helyreállítják a testi, lelki egyensúlyt. A Szent György Energiapark útjain sétálva, a találkozási pontoknál elidőzve bárki megtapasztalhatja e földsugárzások emberi szervezetre gyakorolt jótékony, harmonizáló hatását.

6

7

Bázakerettye Strand-, és Termálfürdő

GPS koordináta: 46.5198798, 16.7361434

Az M7-es autópályától és Letenyétől mindössze 15 km távolságra, a Zalai-dombság egyik festői, hosszan elnyúló völgyében található Bázakerettye, a „magyar olajipar bölcsője”. Termálfürdőjének elhelyezkedése az egyik legszebb panorámát kínálja a dunántúli fürdők közül. 
A létesítmény két meleg vizes élménymedencét, egy pezsgőfürdőt, egy 33x15 m-es hideg vizes úszómedencét és egy gyermekpancsolót foglal magába. A gyönyörű környezet, a békés, családias légkör, a medenceválaszték, a modern, vízforgatós technológia, a kiváló 30-36 °C hőmérsékletű termálvíz, valamint a kedvező árszínvonalú vendéglátó-ipari egység minden korosztály számára vonzóvá teszik a termálfürdőt.

A környéket a bakancsos és kerékpáros turisták számára kiemelten ajánljuk.

8  9

Strand-, és Termálfürdő Letenye

GPS koordináta: 46.4354074,16.7252151

A Szapáry-kastély ősparkjának öreg tölgyei és vérbükkjei alatt, az ózondús levegőt árasztó kastélypark mellett található a Letenyei Strand és Termálfürdő. A három hektárnyi zöldterületen a medencék mellett kemping, röplabda és strandfoci pálya is található.

Az 50 °C-os kálcium-magnézium-hidrogén-karbonátos termálvízre épült fel a 33 m x 20 m-es nagymedence, a kör alakú, UV szűrős napvitorlákkal, árnyékolókkal ellátott gyermekmedence, és a – szintén napvitorlákkal védett - ülő- és tanmedence. A nagymedence vize 28 °C-os, a gyermek - és a tanmedence 32, az ülőmedence pedig 34 °C-os vizet tartalmaz. A medencéket a legkorszerűbb eljárással fertőtlenítik, így nincs bőr- és szemkárosító hatás, valamint a víz lenyelése sem ártalmas a szervezetnek.

A tág, nagy szabad tér, az erőt sugárzó hatalmas zöld felületek kitűnő alkalmat kínálnak a szórakozásra és a felüdülésre.

10  11

Terme Lendava

GPS koordináta: 46.553749, 16.458666

  Három csúszda, egy úszómedence, egy gyerekmedence kisebb csúszdákkal a fürdőzni vágyókat teljes mértékben kiszolgálja. Tiszta, rendezett parkkal, fákkal, napozóágyakkal, játszótérrel, röplabdapályával – szép környezetben egész nyáron fogadja a vendégeit. Egy városi strandhoz tehát minden adottság megvan. Délutánonként animációs programokkal és egyéb rendezvényekkel várják a gyerekeket.

12

Moravske Toplice

GPS koordináta: 46.683024, 16.221298

A múlt század hatvanas éveinek elején, amikor a Pannon síkság legnagyobb mélységeiből a felszínre tört a fekete színű ásvány- és termálvíz, az akkori Moravci nevű település életében új korszak vette kezdetét. A víz gyógyító és frissítő hatása felfrissíti a testet, a kiválasztott wellness-programok pedig balzsamként hatnak a nyugtalan lélekre, a Moravske Toplicen eltöltött néhány nap pedig teljes mértékben megnyugtatja és felszabadítja a testet. A Moravske Toplice termálfürdő összesen 7000 m² vízfelülettel rendelkezik. A medencék vízének hőmérséklete: 28–38 °C. A fekete színű ásvány- és termálvíz Moravske Toplicen a Terme 3000 és a Terme Vivat szállodák wellness és fürdőturizmusának alapját képezi. Minden a múlt század 60-as éveiben kezdődött el, pusztán egy kúttal.  A víz, melyet jogosan „fekete aranynak” nevezik, gyógyító erejével jótékony hatást fejt ki a közérzetünkre, mindenekelőtt a reumatikus és mozgásszervi  panaszok esetén. A fekete színű ásvány- és termálvíz mindkét Moravske Toplice-i termál-gyógyfürdő gyógyászati, wellness és fürdőzési szolgáltatásainak alapját és különlegességét képezi.  A forrásnál tapasztalt bizonyíthatóan jótékony hatása és magas hőmérséklete következtében az itteni termálvíz egyedülállónak számít nem csak Európában, hanem a világviszonylatban is.

Terme 3000 – Moravske Toplice

 • kb. 1600 férőhellyel rendelkezik
 • 5.000 m² vízfelület
 • gyógyászati és wellness központ
 • 3 szálloda, apartman település, bungalók
 • kemping
 • 18 lyukú golfpálya

A Terme 3000 vízi világában a látogatókat végtelenül sok élvezet várja, továbbá számos  gyógyászati, kikapcsolódási és rekreációs lehetőség minden korosztály számára. A Terme 3000 kínálatának alapja a fekete színű ásvány- és termálvíz. A fürdőzés a sérülés utáni rehabilitációra és a mozgásszervi műtétek utáni kezelésre ajánlott. Jótékony gyógyhatással bír különféle reumatikus panaszok esetén, valamint bizonyos bőrbetegségek kezelésére is alkalmas. A fekete ásvány- és termálvíz ízületi panaszoknál különösen hatásos. A peloid nevű gyógyiszappal együtt enyhíti a fájdalmat és javítja az ízületek  mozgékonyságát, enyhülnek az ízületi duzzanatok, a fizikoterápiával való kombináció pedig fokozza a hatást.

A Terme 3000 különlegessége:

 1. Fekete színű ásvány- és termálvíz, adrenalin vízi park, wellness és számos más szolgáltatás az egészségi állapot és a jó közérzet javítása érdekében,
 2. sokéves tapasztalat, hatásos kezelés, az ortopédiai, reumatológiai és dermatológiai betegségek kezelése,
 3. wellness központunkban testét egyedülálló fürdőkben kényeztetheti,
 4. igazi különlegességei közé tartoznak a helyi jellegzetességekkel színezett masszázsaik: tökmagolajjal, a pannon réti virágokat tartalmazó olajjal végzett masszázs,
 5. thai masszázst és antistressz masszázs

Terme Vivat

 • 376 férőhely
 • medencekomplexum kb. 2.000 m2 vízfelület belső és külső medencékkel
 • a termálvíz hőmérséklete a belső medencékben: kb. 34 °C
 • a víz hőmérséklete a külső medencékben: kb. 26 °C

A Terme Vivat a termálvizet az itteni kutakból nyeri. A fehér színű termálvíz 900 m-es mélységből, a különleges gyógyhatású fekete színű ásvány- és termálvíz pedig 1250 m-es mélységből érkezik. Mindkét termálvíz kínálatuk alapvető elemét képezi.

Wellness, gyógyászati központ, thai masszázs:

Vivat wellness-centrum  öt kínai elemen nyugszik. A gyógyászati központ szolgáltatásai keretében a fehér és a fekete termálvíz alapján kezelik a reumatikus panaszokat és ortopédiai megbetegedéseket, a sérülések utáni állapotot, az inkontinenciát és az impotenciát. A Thai masszázsszalon a Távol-Kelet felülmúlhatatlan érintését kínálja: thai masszőrlányok kényeztetik a testet és a lelket.

13  14

15