Sajtóanyag

sajto1

Interreg V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program 2014-2020 támogatási időszak

TELE-KA-LAND

„Határ menti élmények, határtalan kalandok/ Obmejna doživetja, brezmejne pustolovščin”

A  5 Postakocsi sikerén és eredményességén felbuzdulva, az abban létrehozott turisztikai fejlesztésekre alapozva  5 partner folytatta a közös gondolkodást, amelynek eredményeként megszületett a TELE-KA-LAND  projekt. Az újabb turisztikai fejlesztés elsősorban a kisgyermekes családokat célozza meg, számukra kínál természet közeli mesés kalandokat a komplex, határon átnyúló Mesepark hálózat létrehozásával.

A projekt vezető partnere ismét Nagyrécse Község Önkormányzata, mely 2 magyar - Magyarszerdahely Község Önkormányzata, Pannon Egyetem és 2 szlovén partnerrel együtt valósítja meg a TIC Moravske Toplice,  Környezeti és Idegenforgalmi Intézet Dobronak – hajtja végre a fejlesztést. A projekt költségvetése Összesen:  469.782,50 euró, ebből ERFA támogatás: 399.315,12 euró.

 Információink és az elemzéseink azt támasztják alá, hogy, a gyermekek és családjainak hiányosak a vonzó természet közeli látványosságok, turisztikai attrakciók. A Mesepark hálózattal ezt az űrt kívánjuk betölteni, és olyan terméket felépíteni, amely a térségbe csábítja a gyerekes családokat, nagyszülőket. A projektben megvalósuló infrastrukturális fejlesztések, azaz a 2-magyar és 2 szlovén településen ( Nagyrécse, Magyarszerdahely, Dobronak, Moravske Toplice) létrehozott  Mesepark Hálózat miatt terveink szerint a térségbe érkezők száma elérheti a 4000 Főt. Tapasztalati számok alapján 20 % lesz a szálláshelyet igénybe vevő.

Mindehhez az előző, 5 Postakocsi projektünk fejlesztéseit is segítségül hívjuk, hiszen Nagyrécsén például a felújított  Inkey Kastély parkban, míg Magyarszerdahelyen az 5 Postakocsi Turisztikai Pajta melletti területen kerül felépítésre a Mese Park. Mesés Térképpel és Útlevéllel ösztönözzük a z érdeklődőket arra, hogy felkeressék mint a 4 határ menti Mese Parkot.

Emellett a Mese Parknak és a 4 település hírverésére a helyi hagyományokra, értékekre épülő 2 nagy rendezvényeket szervezünk a projekt ideje alatt, melyek összes látogatói számát 2500 főre tesszük.

TDM- Turisztikai Desztinációs Menedzsment értékesítési rendszert hozunk létre a Mese Parkok és a határ menti térség hirdetésére. Minden településen 6000 db kiadványt készítünk a helyi kínálatról és a turisztikai lehetőségekről. Továbbá 15 nyilvános rendezvénnyel és  9 digitális tevékenységgel tesszük vonzóvá a határmenti térséget és a Mesepark Hálózatot.

A projektet hirdető honlappal, facebook és google adwards kampányokkal, promóciós anyagokkal, projekt szintű reklámokkal szakmai napokkal tesszük mindenki számára elérhetővé a Mesepark hálózatot, mellyel 6 nemzetközi vásáron is képviseltetjük magunkat.

Továbbá a térségben felmerülő igények kiszolgálására  40 térségi turisztikai szolgáltatói részére bonyolítunk le oktatást a Pannon Egyetem Nagykanizsán, mely témakörei:

 - Modern értékesítés- Lovasok képzése- animátorok képzése.

A fejlesztések népszerűsítésére komplex turisztikai programcsomagokat készítünk, s a különböző turisztikai tevékenységeink összehangolását a TDM szervezet segíti.

A magyrországi Mese Parkok például a az alábbi elemeket tartalmazzák:
3 db Mesefigura
1 db Interaktív mesélő tábla
1 db Négytengelyes forgató
1 db Amőba
1 db Fotópont
2 db Turisztikai  információs tábla                                          

A MESE PARKOT közúti  táblákkal hirdetjük a falu bejáratánál és a faluban.

sajto2