Elkészült a TELE-KA-LAND mobile applikáció, mely letölthető a Play áruházakból!!

Mese parkot építenek és programokat szerveznek

Zaol 2017.11.09
Határ menti élmények, határtalan kalandok címmel új turisztikai fejlesztésről szóló megállapodást írtak alá a minap a szlovéniai Martjanci-ban.
Az előző, 5 Postakocsi program sikerén felbuzdulva az öt partner folytatta a közös gondolkodást, amelynek eredményeként megszületett az új, TELE-KA-LAND projekt.

Az újabb turisztikai fejlesztés elsősorban a kisgyermekes családokat célozza meg, számukra kínál természet közeli mesés kalandokat a komplex, határon átnyúló Mesepark hálózat létrehozásával.

A vezető partner az előzőhöz hasonlóan ismét Nagyrécse lett, de mellettük Magyarszerdahely, a Pannon Egyetem nagykanizsai kampusza, valamint további két szlovén szervezet csatlakozott a közel 470 ezer eurós pályázathoz.

A pályázatíró vállalkozás a témakörben végzett elemzéseiből az derült ki, hogy a családoknak hiányoznak a természet közeli látványosságok és turisztikai attrakciók. A Mesepark hálózattal ezt az űrt kívánják betölteni, és olyan terméket felépíteni, amely a térségbe csábítja a gyerekes családokat.

A tervek megvalósításában sokat segítenek az előző program fejlesztései, így Nagyrécsén a felújított Inkey kastély parkban, Magyarszerdahelyen pedig a Turisztikai Pajta melletti területen építik fel a Mese parkot. Az elképzelések szerint a gyerekeket többek között mesés térképpel valamint igazolvánnyal ösztönzik arra, hogy felkeressék mint a négy határ menti helyet.

A zalai települések mellett Dobronak, Moravske Toplice szerepel a projektben, s ezeken a helyeken további eseményekkel készülnek: a helyi természeti szépségeket és értékeket felvonultató fesztiválokat szerveznének.

A pályázatot készítő cég a településeken hatezer kiadványt készít a helyi kínálatról és a turisztikai lehetőségekről. Továbbá igyekeznek minél vonzóbbá tenni a határmenti térséget valamint a Mesepark hálózatot.